Премиерът Бойко Борисов се срещна с премиера на Република Корея И Нак-йон
Премиерът Бойко Борисов се срещна с премиера на Република Корея И Нак-йон / БГНЕС
Бойко Борисов литци
95010
Бойко Борисов литци
  • Бойко Борисов литци
Премиерът Бойко Борисов коментира отказа на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" да проведат учебни полети, като припомни, че държавата е направила толкова за българските военни летци, колкото за никой друг не е правила. Министър-председателят се срещна с колегата си от Република Корея Ли Нак-йон.
 
Борисов изрази уважението си към неразположението на пилотите и посочи, че лошите атмосферни условия не могат да стават причина за неизпълнението на дадена задача.
 
Прокуратурата: Няма бунт в авиобаза „Граф Игнатиево“

"Осигурени са им най-скъпите и модерни самолети тип „Спартан“. Най-скъпите произведени единствено за България „Пантери“, най-скъпите и модерни хеликоптери „Кугър“, и на тях летят българските летци“, заяви Борисов и уточни, че има процедура за милиарди за нови самолети.

Има ли напрежение в авиацията ни?

Премиерът Бойко Борисов се срещна с премиера на Република Корея И Нак-йон
БГНЕС

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи", каза Борисов и допълни: " Учудвам се, надявам се искрено, да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци".

Пилотите в "Граф Игнатиево" ще имат достатъчно самолети и гориво за тренировки

Той се позова на разговор с военния министър Красимир Каракачанов, който го е уверил, че проблемът е решен.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с премиера на Република Корея И Нак-йон
БГНЕС

БТА