Ще се борим докрай да се фиксира цената на тока за храмовете и манастирите, заяви лидерът на ГЕРБ
Ще се борим докрай да отрегулираме цената на тока за храмовете и манастирите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със Старозагорския митрополит Киприан в Стара Загора, която беше излъчвана на живо във Facebook.

Борисов посочи, че от ГЕРБ са предложили да се започне с храмовете, с духовните места, да им се фиксира цената на тока. Отхвърлиха предложението ни на комисия, но сега пак ще го внесем в понеделник, защото към всичко това се прибавя и колапсът, в който са общините, каза той. И тук не говорим само за софийското метро, осветление, градски транспорт, читалища, детски градини, домове за социално слаби, защитени домове, каза той. По думите му, предложението е това да се отнася за православни, католически, еврейски, мюсюлмански храмове, без значение какви са.



ГЕРБ: Правителството да плати тока на общини, училища, болници и градския транспорт

В най-голямата ковид криза, когато цял свят затвори църквите и джамиите, Мека и Медина затвориха, в Русия, Сърбия, Гърция затвориха, ние, уповавайки се на вярата, на всички вас, не го направихме, сега с тока, можем да го направим, коментира Борисов.

"Вярно, че е много важно като наш съсед да работим с Република Северна Македония, но това да е основната ни цел сега ми се вижда грешно, когато буквално на всеки българин от джоба му вадят пари", каза Борисов. Той отбеляза, че горива, газ, ток, хранителни продукти, всичко върви нагоре.



АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ с отворено писмо до Асен Василев

На среща между представители на ГЕРБ и представители на местния бизнес в Стара Загора, бившият премиер и лидер на ГЕРБ продължи с критиките към правителство, като цитира думите на финансовия министър Асен Василев, а именно: "от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците". Борисов заяви, че неговата партия винаги са безкрайно много са уважавали бизнеса, инвеститорите и работодателите, особено в последните 2 години как дават поминък на българските граждани.

"Народът обеднява с 30-40% инфлация всеки ден", изтъкна той.

"Краде се по безобразен начин. Докато се занимаваха с компромати и шкафчета, в момента на всеки българин от джоба му дърпат от горивата, от храната, от газа, от тока, от всичко - на всеки българин. За 9 дни - 9 милиарда. Търговците на ток станаха супермилионери. Те крадят за тях. Това е пазар за милиарди и няма да го изпуснат", изтъкна лидерът на ГЕРБ.



"За "Булгаргаз" са два варианта. Или изчегъртват хората на Радев, или това е по-дълга игра - да направят още една партия", прогнозира лидерът на ГЕРБ. Радев трябва да се измъкне.

Той призова министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова да отмени, по думите му, тази "пародия" зелен сертификат в български вариант - не важи за парламента, дори за министерството на здравеопазването не важи, а здравните власти издевателстват над ресторанти, дискотеки и фитнеси, и ги фалират, посочи Борисов.