Бойко Борисов ГЕРБ
Бойко Борисов ГЕРБ / БГНЕС
Стига се до там, че се бият в Министерството на земеделието, посочи лидерът на ГЕРБ
Стига се до там, че се бият в Министерството на земеделието, зам.-министри се бият, сцепени вежди, кьотек. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещение във Варна заедно с кмета на града Иван Портних и други политически представители на партията.

"Тихомълком само се сменят зам.-министри, не ви ли прави впечатление в Министерството на земеделието", добави Борисов. Не е смешно, тъжно е, това е промяната, това промениха. Така подлъгаха хората, с този меморандум, който подписаха за 1 млрд. долара. Ако ДАНС са ги проверили през търсачката в Google, то излиза само корупция. Вече е подписан меморандум, заяви още той.

ГЕРБ: Денят на лъжата е официален празник на българското правителство

"Никога не съм имал злато. Компромати, чекмеджета, долари - няма тема, по която да се отчете успех", добави Борисов. Вече не могат да кажат, че се борят с корупцията. Повече той не може да каже думата корупция, с един меморандум за 1 млрд. долара се замазаха и приключиха, подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

Борисов също така нареди на парламентарната група на ГЕРБ да не внася и гласува вот на недоверие към правителството, тъй като, по думите му, "това само ще ги консолидира".  "Стига се до там, че се бият в Министерството на земеделието, зам.-министри се бият, сцепени вежди, кьотек". И даде и за пример разногласията в коалицията по отношение на кандидатурата за нов гуверньор на БНБ. За поста се борят Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" и Любомир Каримански от "Има такъв народ".

„Няма да викате „Оставка“, те трябва да останат докато станат нула процента, за да се изчисти България от тях“, обърна се Борисов към присъстващите.

Според Борисов е спекулация и лъжа твърдението, че ако България окаже военна помощ на Украйна, страната се въвлича във война. „Когато става въпрос за въоръжение за нашата приятелска страна Украйна, трябва да сме непоколебими, само това спира войната", каза лидерът на партията.

Вече съм сигурен, че ГЕРБ се самоорганизира и аз не съм ви нужен, виждам партията жива и яка, и готова да се противопостави на чудовищния грабеж, заяви още Борисов. Той посочи, че медиите правят кризисен пиар на управляващите и също са виновни за случващото се.

Борисов припомни пред присъстващите направеното във Варна по време на неговото управление и допълни, че е пропусната една година от развитието на Варна.