/ МС
Премиерът в оставка Бойко Борисов изказа съболезнования на семействата на загиналите при инцидента на религиозен празник в Израел в планината Мерон.

Най-малко 44 души са загинали, а около 150 са били ранени след срутване на трибуна.

Десетки хора загинаха при инцидент по време на религиозен празник в Израел

Настъпила паника и голям брой хора се оказали притиснати в тесен, наподобяващ тунел проход. Започнала блъсканица и много поклонници паднали един върху друг, слизайки по хлъзгави метални стълби.

"Изразявам най-искрени съболезнования към Израел и еврейската общност, както и специално към семействата и близките на загиналите по време на трагедията на планината Мерон", написа във Facebook Бойко Борисов.

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до израелския си колега Габи Ашкенази, информират от  МВнР.

"В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с приятелския еврейски народ. Моля да предадете израза на дълбокото ми съчувствие и съпричастност към болката на семействата на загиналите, както и да отправя надежда за бързо възстановяване на пострадалите",пише в съболезнователното послание министър Захариева.

По-късно от външното ни министрество съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани в Израел.

Посолството на Република България в Израел е в постоянен контакт с местните власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Израел на телефони: : + 972 3 696 13 61; +972 547640089; +972 545954379.