/ БГНЕС, архив
В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. Това заяви лидерът на управляващата партия и премиер на страната Бойко Борисов при посещението си в Хасково.
 
"За да спрат спекулациите, на Конгреса на ГЕРБ на 26 ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията", поясни още той.  
 
Периодът за вот на недоверие не е избран случайно, смята премиерът

Борисов обясни, че БСП си разчистват сметките помежду си като се обвиняват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. "Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е", заяви лидерът на ГЕРБ.
 
Цветанов: БСП не може да е алтернатива на ГЕРБ

Той подчерта, че е предложил на втората след ГЕРБ партия да оглави парламента заради стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Премиерът коментира също, че след изборите е дал възможност на Деница Златева да запази поста си, за да бъде държавата стабилна, въпреки че Лиляна Павлова я превъзхождала в пъти като министър.
 
БСП започва разговори за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

"Не сме искали никой да купуваме. Стана като приказката: "Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава, колко даваш", коментира Борисов.
 
Премиерът се обяви и категорично против езика на омразата, който започва да се възвръща между "Обединени патриоти" и ДПС. Той призова патриотите да си мерят приказките и заяви, че ДПС също трябва да проявяват максимална толерантност.