Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов / БГНЕС, архив
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че евентуален вот на недоверие към правителството от страна на опозицията би пилеене на време, но е въпрос на конституционни разпоредби и парламентарна практика.

Конгресът възложи на ПГ на БСП да внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

Конгресът на БСП възложи на парламентарната група да внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", като стана ясно, че фокусът ще е върху корупцията. Партийният председател Корнелия Нинова заяви по-рано през деня, че следващата седмица ще започнат разговори с ДПС и Воля за такъв ход.
 
"Това ще бъде загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега. Ще бъде загуба на време, но трябва да се съобразим с конституционните разпоредби и парламентарната практика", каза Цветанов в отговор на въпрос дали очаква смислен дебат по обсъждането на готвения от опозицията вот на недоверие към правителството.

БСП започва разговори за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"
 
„Това е нормалната парламентарна процедура и се радвам, че в общи линии вече решават дебата да го водим в пленарна зала, защото не смятам, че е коректно ежедневно да се хвърлят някакви обвинения, които въобще да не кореспондират с истината. Опозицията е в правото си. Когато прецени, че иска да поиска вот на недоверие, тя трябва да внесе съответните мотиви. Дебатът ще се води в зала. Предполагам, че другата седмица ще започнат някакви консултации. Ние се придържаме към начертаната програма, приемането на бюджета и законодателството, което има пряко отношение към ангажиментите по управленската ни програма. От тази гледна точка, вотът на недоверие ще ни отнеме може би половин ден, за да може да се водят дебати, иначе нямаме промяна от това, което сме си начертали”, заяви Цветан Цветанов.
 
Цветанов: БСП не може да е алтернатива на ГЕРБ

По думите му внасянето на вот на недоверие в навечерието на бъдещото ни председателство на Съвета на ЕС е показател за политическа незрялост.