Нова проверка на ДАНС в компанията Gemcorp след сключения с правителството меморандум. От кабинета на Кирил Петков потвърдиха, че дружеството е готово да представи всички необходимите документи, а до момента данни за открити руски парични потоци няма.

Министерството на финансите с уточнение за меморандума с Gemcorp

„Ако в резултат на допълнителната проверка, която е възложена от премиера, такива бъдат установени, това правителство ще е последното, което ще продължи напред с тази инвестиция. Но към този етап няма риск, защото няма подписани обвързващи ангажименти да приемем тази инвестиция, има само начален етап на преговори”, заяви говорителят на кабинета Лена Бориславова, съобщи NOVA.

От опозицията не спестиха критиките си към правителството. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че кабинета е  подписал споразумение с неясни фирми.

Борисов: Компромати, чекмеджета, долари - няма тема, по която да се отчете успех

„Петков вчера каза, че щял да възложи пак проверка на ДАНС. Ако ДАНС са ги проверили през търсачката Google, като напишеш, то излиза само корупция. Ако сега пак ги проверят, вече е подписан меморандумът, ще го скъсаме и ще кажем вече не е меморандум ли?”, заяви Борисов.
 
NOVA