Борис Велчев: Изявленията по шумните дела да са грижливи
Борис Велчев: Изявленията по шумните дела да са грижливи / снимки: Sofia Photo Agency

Всички прокурори, които работят по шумни дела, да правят изявления по тях грижливо. С тази препоръка главният прокурор Борис Велчев коментира след заседанието на Висшия съдебен съвет изказванията в медиите на заместник окръжния прокурор на Бургас Светозар Костов, че Димитър Желязков – Митьо Очите имал връзки с политици. Подобни изявления според Борис Велчев не помагат на работата по делото и на прокуратурата като цяло. Обвинител №1 подчерта, че така трябва да говори прокурор само, когато е готов да каже с доказателства имената на политиците.

По-рано новоизбраният председател на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев положи клетва. Тя остана скрита за камери и фотоапарати, тъй като в Съдебната палата не разбрали, че има журналисти, които искат да заснемат церемонията. След това във ВСС напразно очакваха досегашния
Борис Велчев: Изявленията по "шумните" дела да са грижливи
netinfo
председател на ВКС Иван Григоров, за да му благодарят за свършеното от него през 7-годишния му мандат. Оказа се, че той не бил в София.

Според приемника на поста проф. Груев отсъствието на Григоров било лично решение. Министърът на правосъдието Миглена Тачева уточни, че била получила писмо от Григоров, че няма да може да присъства на заседанието на ВСС.

Чуйте в звуковия файл какво още каза Борис Велчев