Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас. Той избра да подаде хартиена бюлетина. "Аз гласувах така, както гласуват навсякъде по целия демократичен свят - с бюлетина", подчерта той, излизайки от избирателната секция в Банкя.

"Трудното предстои от утре. Ще трябва много мъдрост от политиците, защото пети път се събираме да говорим едно и също. Това е единственият изход от кризата. При тази ужасна война в Украйна и при това ужасно преразпределяне на света, ние много ясно трябва да стоим при демократичния свят", изтъкна Борисов.

Запитан дали трябва ли да има на всяка цена правителство след тези избори, за да не се стигне до шести вот, лидерът на ГЕРБ заяви: "Ако искаме да си извършим един самоубийствен атентат като народ, можем да отидем и за шести път. Ако отидем за шести, ще отидем и за седми път", убеден е той.

Най-лошият сценарии е да не може да се направи управляващо мнозинство, смята Бойко Борисов. "Това ще бъде катастрофа за държавата", изтъкна той.

"Виждате, че все повече и служебното правителство се задъхва. Април месец поне аз не зная как може да се продължи с удължаване на бюджета, ако не се приеме нов. Ако няма мнозинство, бюджет няма да може да бъде приет и директно ще се фалира държавата. Защото ние ще продължим да мислим за шести избори и всяка партия ще наддава. Това е изключително опасно за България", предупреди лидерът на ГЕРБ.