Близо година след смъртта на Георги в Борисовата градина, МВР няма идея кой е убиецът
Близо година след смъртта на Георги в Борисовата градина, МВР няма идея кой е убиецът / снимка: Пресцентър, МВР

Почти една година след като 16-годишен ученик беше намерен мъртъв на пейка в столицата, полицията все още няма представа кой е убиецът.

Разследването блокира още в самото начало и въпреки непрекъснатите призиви на МВР за съдействие от страна на обществото, към момента от убиеца на момчето няма следа.

Безжизненото тяло на момчето беше намерено на 2 юни 2015 г. в една от най-оживените части на столичната Борисова градина, посред бял ден и на метри от изхода на метрото до стадион „Васил Левски".

Родители започват борба срещу потулване на случаи с изчезнали и мъртви деца

Районът, който се намира в непосредствена близост и до паркинга на БНР, е осеян с камери. Въпреки това нито една от тях не е записала момента на убийството на 16-годишния ученик. Почти незабавно след шокиращия случай, полицията разпространи чрез медиите кадри от камерите, на които се вижда момче, на приблизително същата възраст като Георги Игнатов. Не стана ясно обаче по какъв начин младежът е свързан с престъплението.

В последните 10 месеца МВР многократно отправи призиви за съдействие от страна на хора, които е възможно да познават момчето от записите. Сред множеството сигнали обаче не е установен нито един, който да отведе разследването на прав път. И до момента семейството на ученика от Търговско-банковата гимназия не знае кой е убиецът на детето им, въпреки появата на множество слухове, че младежът е умишлено прикриван и дори вече не се намира в страната.

Още търсят убиеца на Георги от Борисовата градина, ФБР обработи кадрите на МВР

За последните няколко месеца столичната полиция няма резултат и в разследването на разстрела на бизнесмена с криминално минало Веселин Стоименов, който беше показно ликвидиран в комплекс „Макси" на 7 януари тази година. Неразкрито остава засега и убийството на моделиера и собственик на "Агресия" Александър Антов, който беше разстрелян на метри от къщата си в Бистрица на 9 януари.