Бизнес центърът на ДПС бил на 6-ия етаж в централата
Бизнес центърът на ДПС бил на 6-ия етаж в централата / снимка: Sofia Photo Agency

В ДПС имаше бизнес център и той се намираше на шестия етаж на партийната централа. Това каза бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в предаването „Седмицата” на Дарик. В момента хора от ДПС водят преговори с партиите, за които се очаква, че ще формират следващото управление, за да участват в него като експерти, допълни още Дикме.

Ето какво още каза за Дарик Мехмед Дикме:

Това е публична тайна, всички го знаеха. Имаше такъв етаж, който се занимаваше с бизнес, това е вярно. Няма смисъл някой да излиза и да лъже за това нещо. Оттук нататък предстоят много тежки дни и на ръководството, и на Движението за права и свободи, защото ДПС беше партията, която даваше възможност и чрез нея се реализираха много кадри. В момента, когато кадрите разберат, че не могат да се реализират чрез ДПС, тези кадри няма да бъдат вътре в ДПС. Аз и сега мога да ви кажа, че и в настоящия момент хора, които в момента участват в управлението на държавата на различни нива, водят разговори с партии, за които се очаква да управляват страната.

Очаквате отлив, излизане от ДПС, на едно голямо количество експерти, хора, които се били във властта?

Определено да, това нещо ще се случи от една страна, от друга стана т.н. обръч и това, което говорите за фирмите – много сериозна част от тях не са свързани политически. За тях бизнесът си е бизнес, без значение коя политическа партия управлява. Виждайки, че нямат икономически облаги от ДПС, те ще отдръпнат от движението и ще се ориентират към други политически партии – това са реалности на живота.

Цялото интервю с Мехмед Дикме четете тук.