Шефът на БФС Борислав Михайлов
Шефът на БФС Борислав Михайлов / БГНЕС, архив
Спортно-техническата комисия (СТК) към БФС отхвърли подадената днес жалба от Левски срещу решението "сините" да играят бараж за участие в Лига Европа срещу тима на Верея, а от своя страна ръководството на Левски потвърди, че няма да бойкотира срещата, въпреки че имаше такива призив от фенове.
 
Днес "сините" изпратиха писмо до СТК, в което призовават комисията да преразгледа решението си от вчера, но жалбата им бе отхвърлена.
 
Левски настоя "Дунав" и "Верея" да играят бараж

"При формулиране на своето решение от 01.06.2017 г. членовете на Спортно-техническата комисия са се ръководили само и единствено от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на Българския футболен съюз за сезон 2016/2017, в която ясно и недвусмислено е посочено кои отбори трябва да се изправят един срещу друг за определяне на последния представител на България в турнира на УЕФА Лига Европа", се казва в обосновката на СТК.
 
"До този момент Българският футболен съюз не е обявил официално ФК "Дунав" за участник от името на България в турнира на УЕФА Лига Европа. Това не може да се случи, преди да приключи процедурата по обжалване на ПФК ЦСКА-София пред Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 29.05.2017 г. за недопускане на клуба в европейските клубни турнири", допълват от комисията.
 
Малко след това ръководството на Левски излезе с официална позиция и обяви, че ще играе в баража с Верея в неделя, въпреки че някои фенски организации призоваваха "сините" да бойкотират мача.
 
"Ще играе ли Левски бараж в неделя? Отговорът е да. Първо, защото Левски не се страхува от Верея и второ, защото липсата на издадени лицензи е явна заплаха за последствията, които клубът може да понесе, ако реши да саботира баража", е обосновката на клуба.
 
Подробности четете Gong.bg