Бебе почина поради родителска небрежност
Бебе почина поради родителска небрежност / netinfo

8-месечно момиче от Шумен е починало в шуменската болница, след като е било прието за лечение с пневмония и сърдечно-съдова недостатъчност.

Родителска небрежност е вероятната причина за смъртта на 8-месечната Норма Маринова от Шумен. Това заяви ръководителката на „Спешно отделение” в шуменската болница д-р Стела Рачева след репортерска проверка на Дарик. В продължение на 15 дни момичето е било лекувано в дома си и лекарска помощ не е била потърсена.

Норма е била приета в критично състояние в „Детско отделение” на болницата с диагноза тежка дихателна недостатъчност, причинена от пневмония. След хоспитализацията детето е било реанимирано, а по-късно е получило сърдечна недостатъчност. След като лекарите са овладели кризата на 8-месечното бебе, то е трябвало да бъде транспортирано до интензивното отделение. По пътя състоянието му отново се е влошило и то е било отведено в Шокова зала на „Спешно отделение”. Там, въпреки положените усилия за спасяването му, бебето е починало.

Д-р Рачева заяви, че за смъртта на детето ще бъдат сигнализирани съответните институции, които ще разследват случая. Родителите на детето са обвинили докторите в небрежност, като са се опитали да стигнат до физическа саморазправа. Скандалът обаче е бил овладян след намесата на полицаи, извикани в шуменската болница.

Други новини от Шумен