Бащата на Мануела: У нас известността помага да получиш присъда в твоя полза
Бащата на Мануела: У нас известността помага да получиш присъда в твоя полза / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Красимир Горсов, бащата на Мануела, която пострада в катастрофата, причинена от Максим Стависки, изрази разочарование от последното решение на Бургаския апелативен съд, но заяви, че не е изненадан от потвърждаването на присъдата. На въпрос дали има съмнения, че на съда е оказан натиск, Горсов отговори положително.

В реакция на последното решение на Бургаски апелативен съд Красимир Горсов каза, че във всяка бяла държава, това че си известен ще натежи присъдата, а в България става обратното – това, че си известен ти позволява да минеш по възможно най-благоприятния за теб начин.

На 7 май тази година беше потвърдена присъдата на Максим Стависки от 2,6 години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок.

Единственото важно нещо е Максим Стависки да си получи заслуженото за това, което причини на дъщеря ми, каза Горсов. Ще използваме всички възможности на съдебната ни система, за да може Стависки да си получи заслуженото, каза юристът на семейство Горсови адвокат Христов. Красимир Горсов и адвокат Христов не пожелаха да коментират продължаване на делото срещу Максим Стависки извън България, преди да излезе решението на Върховния касационен съд. Цинична е липсата на достойно поведение от една страна, а от друга страна – твърденията навсякъде, че се помага и се прави нещо, коментира Христов.

На въпрос защо семейството на загиналия Петър Петров не е обжалвало решението на Бургаския апелативен съд, Горсов заяви, че не може да си го обясни и не желае да коментира, тъй като от известно време не контактува с Дженка, майката на загиналия Петър и не знае техните мотиви.

До края на седмицата Мануела Горсова трябва да бъде транспортирана до Израел, където ще продължи лечението й. Това е възможно след интервенция на израелски специалисти.

Според присъдата на Бургаския апелативен съд от 7 май тази година Стависки ще трябва да заплати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева на бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова. Стависки е лишен и от правото да шофира за 4 години.

Световният шампион предизвика тежка верижна катастрофа през август миналата година, при която загина 24-годишният Петър Петров и тежко пострада 19-годишната Мануела Горсова. Обвинението срещу фигуриста е за шофиране след употреба на алкохол с 1.29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.