Атака скочи срещу назначението на Кадир Исов за областен управител
Атака скочи срещу назначението на Кадир Исов за областен управител / снимка: DarikNews.bg, архив

„Атака" е против назначението на Кадир Исов за областен управител на Хасково. Според националистите областният управител на Хасково не трябва да бъде политическо лице, а експерт.

Съгласно особеностите на района, губернаторът трябва да разбира от проблемите на областта и да бъде еднакво отдалечен от всички партии. Хасково е важен регион, но за него от години не се прави нищо. Безработицата е висока и продължава да расте, задълбочават се демографските проблеми. Хасково е входът на България, защото се намира на две граници - с Турция и Гърция, и бежанският проблем е най-сериозен в областта. Тези проблеми могат да бъдат разрешени успешно не с тясно партийно назначение, а на експертно ниво, посочват от партията.

От там добавят, че не трябва да се подценяват и историческите събития и факти, към които жителите на региона са особено чувствителни.

„Един от най-големите погроми в историята ни е по времето на разорението на тракийските българи. Само при с. Ятаджик, днес град Маджарово, са заклани 2000 тракийски българи от турските орди. Всяка година българите, потомци на тракийските българи, се събират, за да почетат паметта им.

Националистите припомнят, че първи са се обявили срещу опитите за назначаване на Кадир Исов. „Народният представител от Хасковски регион Гален Монев внесе през юли миналата година подписка срещу намерението на правителството да назначи Кадир Исов на поста и многократно се обяви против турцизирането на района", посочват още от партията в прессъобщение до медиите.