Арестуваха сина на кмета на Галиче за побой
Арестуваха сина на кмета на Галиче за побой / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура - Бяла Слатина задържа до 72 часа Мартин Чоков (на 18 години) за причинена средна телесна повреда, при условията на повторност, като деянието е по хулигански и расистки подбуди.

Синът на Ценко Чоков обявен за общодържавно издирване

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12 януари в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев от село Галиче. Потърпевшият е със счупване на тилната кост. Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност, след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди.

Днес Районен съд - Бяла Слатина ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Мартин Чоков.

Арестуваха сина на кмета на Галиче заради побой

Това са първите резултати от намесата на главния прокурор и прокурорите от Върховна касационна прокуратура в района. По разпореждане на Сотир Цацаров вчера прокурори от ВКП извършиха на място в прокуратурата проверка на всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче - Ценко Чоков.

Източник: БГНЕС