Антон Кутев не получи отговор на въпроса защо Къдравия е бил допуснат до НС
Антон Кутев не получи отговор на въпроса защо Къдравия е бил допуснат до НС / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Антон Кутев не получи отговор на въпроса защо Къдравия е бил допуснат до НС
49752
Антон Кутев не получи отговор на въпроса защо Къдравия е бил допуснат до НС
  • Антон Кутев не получи отговор на въпроса защо Къдравия е бил допуснат до НС

С аргумента, че не следи пропускателния режим на Народното събрание, защото с това се занимава администрацията, председателят на парламента Цецка Цачева не даде отговор защо ромският бос Любомир Илиев-Къдравия е имал пропуск за влизане в сградата.

Думите й бяха по повод настояването на Антон Кутев от БСП да стане ясно с кого и кога се е срещал Къдравия, докато е бил разследван.

Кутев възрази срещу отклоняването на въпрос по темата към вътрешния министър Цветан Цветанов, какъвто той бил му задал в рамките на парламентарния контрол, но му бил върнат от председателя на събранието. Антон Кутев попита с кои депутати въпросният бос, по думите му, арестуван като ръководител на група за поръчкови убийства, си е говорил. Кутев призова Цачева да намери начин, по който заедно да разберат за срещите на Къдравия по времето, когато е бил разследван.

Цецка Цачева отговори: "Вие наистина ли вярвате, че бих могла да подам информация кой народен представител с кои лица и по какъв повод се е срещал в парламента. Ако вие на мен ми подскажете как бих могла да знам, когато едно лице е допуснато по надлежния ред, с предложение на председателя на комисията по правата на човека до главния секретар, без председателят на парламента да има участие в тази процедура, освен формалния подпис върху пропуска му. Това е въпрос на администрация. Не следя пропускателния режим и нямам такова задължение по правилника на работата ни".