/ iStock/Getty Images
Антикорупционната комисия внася искове в съда за отемане на имущество за общо 2 993 251, 27 лв, като в това число са включени и 12 недвижими имота.

Срещу Красимир Живков е внесен иск в размер на 871 033,67 лв. Претендират се идеални части от имоти в София (два апартамента и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в гр. Ботевград, поземлен имот в гр. Правец и паркомясто в гр. Поморие. Живков е обвинен от прокуратурата, че в качеството си на длъжностно лице – заместник-министър на околната среда и водите, е участвал в организирана престъпна група.

Антикорупционната комисията конфискува незаконно имущество за близо 1.8 милиона лева


В Окръжен съд – Бургас е внесен иск срещу Злати Илиев на стойност 217 108,90 лв. Срещу него е повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че е участвал в престъпен сговор за извършване на кражби. В исковата молба до съда се претендира и отнемане на един недвижим имот.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск на стойност 1 905 109.27 лв. срещу Боян Савов. В цената са включени и 5 недвижими имота. Савов е привлечен като обвиняем от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, извършени в гр. София, гр. Пловдив и в гр. Бургас.