Алиосман Имамов е новият зам.-председател на парламента
Алиосман Имамов е новият зам.-председател на парламента / снимка: БГНЕС
Алиосман Имамов е новият зам.-председател на парламента
68159
Алиосман Имамов е новият зам.-председател на парламента
  • Алиосман Имамов е новият зам.-председател на парламента

Без разисквания и междувременно със скандали депутатите избраха за заместник-председател на Народното събрание Алиосман Имамов. Имамов ще заеме мястото на подалия оставка преди седмица Христо Бисеров. Четин Казак пък оглави правната комисия в Народното събрание. От ГЕРБ възразиха, че не се проведе дебат в пленарната зала.

Председателят на парламента Михаил Миков попита дали има желаещи за изказвания и след като нямаше, каза, че прекратява разискванията. Междувременно от ГЕРБ поискаха да се изкажат, но Миков бе категоричен, че това се е случило след неговия анонс, че прекратява дебата. Той призова депутатите да поздравят Имамов и от залата се чуха аплодисменти, а новоизбраният зам.-председател зае мястото си сред ръководството на НС.

Депутатите от ГЕРБ изрази изненадата си от случващото се в Народното събрание. "Не очаквахме, че театърът, който се разиграва от няколко дни, ще продължи и днес. След като управляващата коалиция отхвърли българското общество да знае кой се избира, кой се освобождава и кой заема най-високата трибуна в нашата република и кой къде се намира, отхвърлиха не само публичността на това, отхвърлиха и възможността да се води дебат в българския парламент", каза Десислава Атанасова.