Днес стана ясно, че главният режисьор на Народния театър Александър Морфов е бил дисциплинарно уволнен. Това обяви в профила си във Facebook Рени Врангова, съпруга на Александър Морфов.

Уволниха Александър Морфов от Народния театър

Съпругата му Рени Врангова написа 
в профила си във Facebook "Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!".



Новината за уволнението на Александър Морфов доведе до вълна от реакции. Актьорът Валери Йорданов заяви, че вече е подготвил молбата си за напускане.

Актьори се събраха пред Народния театър в подкрепа на Александър Морфов. Актьорите заявиха, че ще направят подписка в подкрепа на режисьора, предаде БГНЕС. Пред Народния театър присъства и съпругата на Морфов - Рени Врангова.

По-рано през деня Велислава Кръстева съобщи, че напуска Народния театър.

Велислава Кръстева напуска Народния театър

"От 1 март не съм част от екипа на НТ "Иван Вазов". За мен беше чест", написа Кръстева.

Скандалът между двамата се зароди още през ноември. Това доведе и до оставката на Захари Карабашлиев като главен главен драматург на Народния театър. 

Морфов обяви, че лично той е издраскал вратата на кабинета на Кръстева с надписи  "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Той се ядосал от появата на пиарът до Ахмед Доган при гласуването му по време на изборите през октомври. Велислава Кръстева бе дългогодишен ръководител на връзките с обществеността на ДПС, както и депутат от партията. В отговор Кръстева нарече Морфов "насилник".