Главният режисьор на Народния театър Александър Морфов е бил дисциплинарно уволнен. Това обяви в профила си във Facebook Рени Врангова, съпруга на Александър Морфов.

"Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!"
, написа Врангова.

По-рано днес Велислава Кръстева съобщи, че напуска Народния театър.

Велислава Кръстева напуска Народния театър

"От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест", написа Кръстева.



"Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир", заяви Кръстева, като цитира "Еклесиаст".

Скандалът между двамата се зароди още през ноември. Това доведе и до оставката на Захари Карабашлиев като главен главен драматург на Народния театър. 

Морфов обяви, че лично той е издраскал вратата на кабинета на Кръстева с надписи  "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Той се ядосал от появата на пиарът до Ахмед Доган при гласуването му по време на изборите през октомври. Велислава Кръстева бе дългогодишен ръководител на връзките с обществеността на ДПС, както и депутат от партията. В отговор Кръстева нарече Морфов "насилник".