АБВ с предложение: Експертна група да работи по промените в изборното законодателство
АБВ с предложение: Експертна група да работи по промените в изборното законодателство / БГНЕС, архив
АБВ с предложение: Експертна група да работи по промените в изборното законодателство
91547
АБВ с предложение: Експертна група да работи по промените в изборното законодателство
  • АБВ с предложение: Експертна група да работи по промените в изборното законодателство

АБВ предлага да създаде експертна работна група за изработване на промени в изборното законодателство. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на АБВ Мариана Тодорова. Целта на експертната група е да работи по време на служебните правителства и да предложи решения по темата с изборните промени на следващия парламент.

Възможно ли е още следващият вот да бъде изцяло мажоритарен?

"По инициатива на партия "Алтернатива за Българско Възраждане" ще предложим на народното събрание да приеме обща декларация, в която се предлагат необходими усилия и мерки за изход от създалата се ситуация. Необходимост да предложим такава има поради няколко причини", обясни Тодорова.

"На първо място това е невъзможността в рамките на това НС да се формира нов кабинет и липсата на време и политически ресурс да се приеме законодателство, което е със значима за обществото стойност. На второ място - намираме се в безпрецедентна ситуация, в която за шест месеца - от ноември до май (2017 г. бел.ред.) ще имаме най-вероятно четири правителства - две редовни и две служебни. На трето място, знаем, че Народното събрание е с най-ниско доверие сред институциите и то продължава да ерозира. Считаме, че един подобен акт, като тази декларация, би бил добър знак за консолидация в края на мандата на това НС", изброи тя.