/ БГНЕС
От днес до 1 август по линиите на градския транспорт влизат в движение 60 нови газови автобуса от най-висок екологичен стандарт. Кметът на София Йорданка Фандъкова представи автобусите, малко преди да бъдат пуснати в движение.
 
Фандъкова обясни, че новите автобуси ще се движат основно в северните и западните райони на София, в районите „Нови Искър“, „Кремиковци“.
 
"Разбира се има линии и във „Връбница“, и в „Надежда“. До този момент там се движиха автобуси на възраст между 15 и 25 години, които са дизелови и без климатизация“, каза още Фандъкова.
 
Според нея с пускането на тези автобуси се прави нова стъпка в борбата срещу замърсяването на въздуха.

"Нека за цените да говорят хората, които са плащали досега, аз мога да говоря за това, което от тук нататък ще бъде. По отношение на техническите характеристики - за мен са важни условията, които са заложени, да се изпълнят. Това се координира от специални комисии. Идеята е хората да бъдат доволни и да се возят при по-добри условия. С 60 автобуса ще бъдат обслужвани до 1 август. Това са основно в западните и северните райони на София", каза кметът.
 
Тя пожела безаварийно пътуване и допълни:
 
"Много добра идея е надписът на гърба на автобусите - той е в подкрепа и призив за безопасно движение на всички шофьори на пътя".