/ БГНЕС
60 000 симпатизанти на БСП се качиха на Бузлуджа
94363
60 000 симпатизанти на БСП се качиха на Бузлуджа
  • 60 000 симпатизанти на БСП се качиха на Бузлуджа
60 000 социалисти и симпатизанти на БСП са "Историческа поляна" под Бузлуджа, където е провежда Националният събор на левицата. Те честват 126 години от организираното социалистическо движение у нас.

Две основни задачи пред БСП постави лидерът на социалистите Корнелия Нинова в своето слово. Първата - да върнем вярата на народа и да му дадем чувство за справедливост. "Ако изпълним това, ще сме изпълнили нашата идеология", каза тя.

Социалисти от цялата страна се качват на Бузлуджа за традиционния събор

Бузлуджа
БГНЕС


Нинова благодари на социалистите затова, че не са позволили да станат част от управлението на суджука в България. Тя благодари още, че са й гласували доверие и й повярвали, така че сега държавата ни да има двама достойни българи начело - президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.
 
"Вие променихте България, социалисти", каза Нинова пред 60 000 симпатизанти и последователи на лявата идея, дошли от цялата страна. "Партията е силна благодарение на вас, а не на своя елит", допълни още тя.
 

Бузлуджа
БГНЕС


В словото си тя за пореден път се обяви против паралелната държава, която ощетява народа с 10 млрд. лева годишно и призова социалистите да започнат широкомащабна дискусия по отношение избора на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Предложението на социалистите е директорът на този орган да се назначава от президента, а членовете му с 2/3 квалифицирано мнозинство да се избират от Народното събрание.
 
"Септември поемаме инициативата и ще направим истинска съдебна реформа", обеща пред множеството Корнелия Нинова.
 

Бузлуджа
БГНЕС