/ БГНЕС, архив
Социалисти от цялата страна се стичат към връх Бузлуджа за традиционния събор на левицата. Очаква се под върха да се съберат над 50 000 души, които да отбележат 126-тата годишнина от създаването на организирано социалистическо движение в България, съобщават от БСП.
 
Да поздравят българските социалисти пристигат и официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция.
 
Ограничават движението заради събора на Бузлуджа

Началото на събора беше дадено в местността Историческа поляна.

"От нас се очаква да посочим друг път на България, друг живот на народа си да дадем. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"За да имаме това самочувствие на лидери в Европа първо трябва да си оправим държавата. Писали сме стратегии България 2020, България 2030 и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия - България - край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава", подчерта лидерът на БСП.

Тази година събитието е под мотото "Единни за България, която обичаме".

Още със старта на събора дете се изгуби на Бузлуджа. Водещият на събитието Кирил Ефремов извади на сцената Веско, който бе поверен в ръцете на Кирил Добрев, докато майка му се появи, пише dnes.bg.