17 са арестуваните фенове след побоя в Пловдив
17 са арестуваните фенове след побоя в Пловдив / netinfo

17 футболни запалянковци са задържани в арестите на Второ и Шесто РПУ заради побоища, хвърляне на бомбички и нападение над полицай преди и по време на дербито “Ботев”– “Локомотив”, играчо вчера в Пловдив, съобщиха от полицията днес.

Около час преди мача на кръстовището на улиците “Гладстон” и “Авксентий Велешки” в центъра на града е станало масово сбиване между неорганизирани агитки на двата футболни клуба. Част от тях били седнали в близко заведение, а други отивали към стадион “Ботев”.

При сбиването за минути са се събрали около 500 души. Изпратените полицейски сили от всички районни полицейски управления в града успели да разделят двете агитки и след прекратяване на стълкновенията, феновете са били съпроводени с охрана по различни маршрути до стадион “Ботев”.

При побоя е пострадал полицай, който е настанен в болница с комоцио и контузна рана по главата. Вероятно той е бил ударен с камък.

Счупено е предното обзорно стъкло на един от полицейските автомобили. По време на сбиването фенове са нанесли побой и на 54-годишен пловдивчанин, който случайно се оказал с колата си там.

В ареста на ІІ РПУ са отведени 13 лица на възраст от 14 г. до 45 г. от Пловдив и по един от Хисаря и Стара Загора. Срещу тях са образувани полицейски производства.

При влизане в стадион “Ботев” преди началото на футболната среща са били задържани двама младежи за притежание на наркотици.

По време на мача са заловени други двама мъже, които възпламенили бомбички. Четиримата са били отведени в VІ РПУ.

Други новини от Пловдив