15 дни арест за работодателя, плашил работник с пистолет
15 дни арест за работодателя, плашил работник с пистолет / снимка: Dariknews.bg, Радка Минчева

Максималното наказание от 15 дни арест постанови Районният съд в Разград за работодателя, заплашил работник с пистолет.

Пред магистратите 54-годишният Ахмед Кулиджи от село Раковски твърдеше, че не е работодател на Федаил Мурадов от Търговище. Мъжът работел в Германия във фирма за производство на безалкохолни напитки до преди 3 месеца, работата му била осигурена чрез великотърновска фирма, в която от месец управител е Кулиджи. Синът му обаче е ръководител на групата в Германия и според него по тази причина Мурадов си търсел обезщетението от 400 евро от семейството му.

Мъжът от Търговищко и негов колега били заловени да крадат стикери с баркодове от немската фирма и уволнени, немските контрагенти прекратили отношения с българската фирма след този инцидент.

Пред съда Кулиджи обяви, че очаква от Германия кадри от охранителните камери във фирмата, които да докажат престъплението.

Обвиненият в дребно хулиганство бизнесмен разказа още, че във въпросния ден не само Федаил, а още петима работници от Шуменско и Търговищко се събрали с две коли пред дома му да търсят стари вземания, за част от тях той проверил и ги уверил, че са преведени по банков път.

Кулиджи обясни, че извадил газовия пистолет за самозащита, приел визитата на шестимата мъже като нападение. Отрече да е опирал пистолета в гърдите на Мурадов, само го извадил от кобура и го вдигнал нагоре. Че в него не е имало патрони, се уверили и повиканите от сина на Кулиджи полицаи.

Подсъдимият категорично обяви, че ще обжалва присъдата по Указа за дребно хулиганство пред следващата инстанция - Окръжния съд в Разград.