/ screenshot/vbox7
11-годишната Габи не е починала от тумор в бъбрека, категорична е сестра й
93271
11-годишната Габи не е починала от тумор в бъбрека, категорична е сестра й
  • 11-годишната Габи не е починала от тумор в бъбрека, категорична е сестра й
Причината за смъртта на 11-годишната Габи, която почина след инцидент в столичното 52-ро Основно училище "Цанко Церовски" не е тумор в бъбрека. В това е убедена сестрата на момиченцето Светослава Бешовишка.
 
В интервю за Дарик тя посочи, че нито ръководството на учебното заведение, нито учителката на Габриела са съобщили за това, че съученик на детето я е ритнал в корема.
 
Майката на момичето, починало след бой в училище: Обвинявам учителката и директора

По думите на Светослава Бешивишка малката Габи не е починала от тумор в бъбрека.
 
"Искаме истината да излезе, да не изкарат накрая, че сестра ми е починала от тумор. Аз не съм лекар, но всеки с човек с обща култура знае, че от тумор не се умира за час и половина-два. Дори тя да е имала тумор, тя можеше да се лекува, можеше да живее с един бъбрек, или някой от нас да й стане донор", заяви сестра й.
 
11-годишно момиче почина след бой в училище

"Не искам да лъжат, че сестра ми е починала от тумор, как се опитват в момента да завъртят нещата. Сестра ми е починала вследствие на един зверски ритник, който дали е разкъсал черния дроб, или е разкъсал тумора на бъбрек, няма значение. Без този ритник, тя щеше да е с нас днес", обясни Светослава.
 
Според сестрата на момичето това не е бил първият случай на агресия в класа на Габи. Според нея от училището са се опитали да потулят случая. Тя е категорична, че майка й си спомня всяка една подробност от случилото се, но не и че са я уведомили, че Габи е ритната.