100 лв. подкуп открити в плик на изпитна работа за професионален шофьор
100 лв. подкуп открити в плик на изпитна работа за професионален шофьор / netinfo

100 лева подкуп са открити в плик на изпитна работа за професионален шофьор, съобщиха от Министерството на транспорта. Изпитът е анонимен. При отваряне на работата комисията е открила две банкноти по 50 лева. Тя е поставила оценка „не" на работата на кандидата и е докладвала случая в министерството. Оттам е сезирана прокуратурата.

Ето какво още разказа за случая изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" Володя Киров:

„Този изпит се организира по аналогия с кандидатстудентските изпити. Работата на кандидата се слага в голям плик, а в малък плик отделно се запечатва името на кандидата. При отваряне на плика се намират 100 лева. Първо, комисията е оценила работата с „не”, защото допустимият критерий от не повече от 4 грешни отговора е бил надхвърлен. При това положение следващата стъпка е разваляне на анонимността на изпита. Парите са ги събрали и поставили в плика, без да оставят отпечатъци върху тях. Всичко е събрано и запечатано в плик с подписа на всички членове на комисията, надявам се без отпечатъци на наши хора, и ги изпращаме в съответната районна прокуратура”.