10 000 лева получават семействата на загиналите в Хасковско
10 000 лева получават семействата на загиналите в Хасковско / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Еднократна финансова помощ от 10 хиляди лева ще получат семействата на загиналите при наводнението в област Хасково - това реши правителството на днешното си заседание. Помощта ще бъде изплатена чрез Агенцията за социално подпомагане.

Според последните официални данни наводнението в община Харманли е причинило смъртта на осем души, а други двама са в неизвестност.

От четвъртък Агенцията за социално подпомагане започва изплащането на еднократните помощи от 325 лева, които се отпускат за неотложни нужди на населението в бедстващите райони на общините Харманли, Свиленград, Любимец и Гълъбово. Тази помощ ще получат общо 229 домакинства в селата Бисер, Лешниково и Обручище, както и в градовете Любимец, Раднево и Свиленград.

Помощта ще стигне и до пострадалите от наводнението домакинства в пет села до Гълъбово. Към момента тези селища са откъснати и пътищата към тях са непроходими. Средствата за паричните помощи бяха отпуснати от социалното министерство и са на обща стойност от над 74 хиляди лева.