Зреят протести сред тютюнопроизводителите
Зреят протести сред тютюнопроизводителите / БГНЕС, архив
Зреят протести сред тютюнопроизводителите
83712
Зреят протести сред тютюнопроизводителите
Зреят протести сред тютюнопроизводителите
  • Зреят протести сред тютюнопроизводителите
  • Зреят протести сред тютюнопроизводителите

Заради предлаганите промени в закона за тютюна зреят протести сред производителите. Това стана ясно след среща между ДПС и представители на този селскостопански сектор.

В консултациите по промените в закона активно трябва да бъдат включени браншовите организации, с които не е имало съгласуване, каза след срещата си Алиосман Имамов от ДПС. "Те основателно споделиха своите тревоги, че ако законът влезе в сила в този си вид, ще създаде проблеми на бранша и тези проблеми няма да бъдат решени", посочи той. Депутатът предупреди, че сред тютюнопроизводителите зреят протести.

"Правим всичко възможно тези протести да не се случат и очакваме ответни реакции най-вече от ГЕРБ законът да бъде адекватен на проблемите, които има в бранша", каза народният представител.

Председателят на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов поиска сериозен диалог между управляващите и браншовите организации, за да се изчистят детайли, касаещи дребните тютюнопроизводители.

От сектора са предлагали изменения в закона, касаещи точно тези лица, давали са ги и писмено и те не са намерили приложение в последните проектопромени.

Тютюнопроизводителите са недоволни и смятат, че проблемите, които срещат всяка година в кампанията за изкупуване на реколтата, са свързани със закона и затова молят за диалог и искат предложенията им да намерят място в нормативната база.