Влизат в сила измененията на визовата спогодба с Турция
Влизат в сила измененията на визовата спогодба с Турция / netinfo
От днес влиза в сила подписната в София на 23 март спогодба за изменение на Визовата спогодба между правителствата на България и на Турция от 1993 г., съобщиха от министерството на външните работи.

Съгласно постигнатите договорености, гражданите на България, притежаващи валидни обикновени паспорти, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на б месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички ГКПП, открити за международни пътнически превози.

Гражданите на Турция, притежаващи валидни обикновени паспорти и визи, издадени от държавите по Споразумението от Шенген или от Европейския съюз, както и с разрешения за пребиваване, издадени от държавите по Шенген или от ЕС, Швейцария и Лихтенщайн, могат да влязат на територията на България и да преминат транзит без визи за срок до 5 дни. Това е възможно, когато транзитното преминаване е от Турция към държавата, издала визата, или разрешението за пребиваване, както и при транзитни преминавания от тази държава към Турция.