В „Кремиковци” ще изпълняват споразумението с Жеваго
В „Кремиковци” ще изпълняват споразумението с Жеваго / netinfo

Управителният съвет на „Кремиковци” ще изпълнява подписаното в четвъртък срещу петък споразумение с „ВОРСКЛА Стийл” за работа на ишлеме, съобщи за Дарик председателят на федерация Металургия към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов.

Оперативна група от представители на ръководствата на Кремиковци и „ВОРСКЛА Стийл” ще изготвят анекс към договора за ишлеме, разписан в петък, обясни Людмил Павлов. „Днес по този начин Управителният съвет е разпоредил на финансовия директор, по техните думи, да предостави всички сметки на работниците и „ВОРСКЛА Стийл” да започне да изплаща заплатите за май, каза Павлов. По димите на „ВОРСКЛА Стийл те най-много за три дни ще изплатят майските заплати и храната за януари и ще започнат да изплащат юнската до края на месеца”, допълни синдикалният лидер в комбината.

По повод сезираната от ръководството на Кремиковци прокуратура за подписано под натиск споразумение Павлов заяви, че „се радва, че днес с тяхното решение споразумението е подписано много цивилизовано”. Единственото, което сме навредили на Управителния съвет, е, че сме удължили работното време, допълни Павлов.