Участваме с щанд на Международния селскостопански салон в Париж
Участваме с щанд на Международния селскостопански салон в Париж / www.sxc.hu

За първи път България ще участва със свой щанд в 48-то издание на Международния селскостопански салон в Париж (Salon  International de l'аgriculture 2011-SIA), което се открива днес и ще продължи до 27 февруари, информира БТА. Българската експозиция ще открие министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който от вчера е във френската столица.

Изложението е едно от най-големите в света и обхваща почти всички сфери на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Сектори като земеделие и горско стопанство, животновъдство, птицевъдство, ветеринарна медицина, генетика, растениевъдство и градинарство, лов и риболов ще присъстват на уникалното по рода си изложение.

В изложбения център Нор Вилпент (Nord Villepinte) в Париж ще бъдат представени нови породи животни, като тази година ще има парад-състезание на над 3500 животни. Специален салон е посветен на селскостопански машини, оборудване и нови технологии за земеделието. В тазгодишното издание се очаква да участват повече от 1000  фирми изложителки от 38 държави и от 22 региона на Франция. Годишно изложението се посещава от над 650 000 души.

На българския щанд ще бъдат представени вина, биомед, продукти от розово масло, млечни и месни деликатеси.