Страните от Балканите могат да привличат повече туристи с общ продукт
Страните от Балканите могат да привличат повече туристи с общ продукт / БГНЕС

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай прогнозира на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, че 2016-а се очаква да бъде още по-добра за световния туризъм в сравнение с предходната година. Имаме растеж 4,2 процента, допълни той и отбеляза, че през 2015 г. туристите са били почти 1,2 млрд. души, при близо милиард през 2012 година.

Ангелкова: Очакваме да отчетем 11 млн. туристи до края на годината

Страните от Балканите могат да привличат повече туристи, предлагайки пакетна услуга, коментира бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски на дискусия в рамките на Конгреса.

За по-малки държави като страните в този регион е важно да се полага регионално, но съвместно усилие. В София има толкова обекти, които си заслужава да се видят, но това понякога не е достатъчно, каза Симеон Сакскобургготски и посочи като допълнителна възможност с обединени усилия на България, Македония, Румъния, Сърбия да се предложи пакетна туристическа услуга.

Ангелкова: Лято 2016 е рекордно за българския туризъм

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова също отбеляза, че създаваното на общ туристически продукт ще улесни предлагането му.

Езточник: БТА