Руските туристи на опашка за визи, за да почиват у нас
Руските туристи на опашка за визи, за да почиват у нас / netinfo

За сериозни проблеми с оформянето на визи за България информират от три дни руските медии. „Българското посолство не се справя с „наплива” на руски туристи”, „Неочаквани проблеми може да възникнат за любителите на почивките в България”, „Лятната почивка на руснаците в България е пред провал – туроператори не могат да оформят визите” – това са само част от заглавията в руските електронни издания от тази сутрин и вчерашния ден.

През тази година руските граждани имат сериозни проблеми при оформянето на документи за пътуване в България, съобщи изданието “Финансовие известия”. Желаещите да получат виза за България трябва буквално да нощуват пред сградата на консулството. “Хората идват в четири сутринта, за да са първи, други спят в колите”, разказват медиите в Русия.

Близки на първия турист в "Слънчев бряг" ще бъдат поканени на 50-годишния юбилей на курорта. Ръководството на комплекса издирва роднини на Вашек Силвестър от Острава, Чехия, който според записките в летописната книга на "Слънчев бряг" е първият, който е дошъл да почива там. Навремето Силвестър получил различни награди, включително и удължаване на почивката си.

Макар че кръглата годишнина ще е следващият сезон, подготовката за тържествата започва, каза изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Малина Бакалова. Историческите данни свидетелстват, че курортът отворил врати през юни 1959 година.