Разработват план за действие при евентуална ликвидация на „Кремиковци
Разработват план за действие при евентуална ликвидация на „Кремиковци / снимкa: Sofia Photo Agency
Разработват план за действие при евентуална ликвидация на „Кремиковци"
23338
Разработват план за действие при евентуална ликвидация на „Кремиковци"
  • Разработват план за действие при евентуална ликвидация на „Кремиковци"

Кремиковски работници и техни колеги от цялата страна ще се съберат на протестен митинг в София следващия понеделник, за да подкрепят реализацията на оздравителен план в комбината. Това съобщи за Дарик председателят на федерация „Металици" Людмил Павлов. Междувременно енергийният министър Трайчо Трайков съобщи, че експертен екип на правителството разработва план за действие при евентуална ликвидация на „Кремиковци", така че да не се стига до хаос и социално напрежение сред работниците.

Министър Трайков представи следните факти: „Кредиторите на предприятието, говорим за 80 процента от евентуалните собственици на „Кремиковци", не са приели оздравителния план. Това е фактът. При това положение синдикът го внася в съда и съдът трябва да се произнесе дали ще има такъв оздравителен план или не".

Лидерът на „Подкрепа" в „Кремиковци" Людмил Павлов репликира министър Трайков: „В писмото, което са изпратили пише, че те няма да капитализират дълга си. Капитализирането на дълга е коренно различно от подкрепяне на оздравителния план. Никъде в тяхното писмо не пише, че те няма да подкрепят оздравителния план. Когато се определи датата от съда за гласуване на оздравителния план, аз съм почти сигурен, че всички ще подкрепят оздравителния план, дори и малките кредитори поради една единствена причина, ако се мине към ликвидация, държавата и всички кредитори няма да вземат нищо".