Путин може да е премиер и председател на управителния съвет на Газпром
Путин може да е премиер и председател на управителния съвет на Газпром / netinfo
Владимир Путин би могъл да съвмести функциите на министър-председател и председател на управителния съвет на руския газов гигант "Газпром", след като през 2008 година напусне Кремъл, пише руският финансов всекидневник "Ведомости", цитиран от Франс прес.

Путин е вероятен кандидат за поста, който днес се заема от посочения от него за приемник на президентския пост Дмитрий Медведев, в случай че Медведев спечели изборите през март 2008 година. Това твърдят източник от обкръжението на Медведев, близък до Кремъл източник и запознати със ситуацията в "Газпром". Пресслужбата на газовата компания отказа да коментира темата пред АФП.

Акционерите на "Газпром" могат да предлагат кандидатури за поста председател на борда на директорите до 31 януари 2008 година. Списък с кандидатите за управителния съвет на "Газпром" вече е депозиран пред кабинета, твърди анонимният източник. Според друг, близък до Кремъл източник, възможно било за ръководител на "Газпром" да бъде назначен първо "технически кандидат", а Путин – по-късно.