Пускат ЛОТ-4 на магистрала „Струма” през октомври
Пускат ЛОТ-4 на магистрала „Струма” през октомври / снимки: БГНЕС

Автомагистрала „Струма” е готова на 20%, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира по обяд днес строителството на ЛОТ-2 на съоръжението, което се строи между Дупница и Благоевград, предаде БГНЕС.

Доволна съм от хода на строителните работи по магистралата, всичко върви по график, срокът за ЛОТ-2 ще бъде спазен - март догодина. На ЛОТ-4, между Сандански и ГКПП Кулата-Промахон, е имало удължаване на срока чрез договор, и той ще бъде готов през октомври тази година, заяви Терзиева, като се запозна с хода на строителството при пътен възел Бобошево.

След това бяха инспектирани археологическите разкопки, извършвани по бъдещето трасе на магистралата край село Мурсалево. В 14.00 ч. тя слезе при тунела, на който се прокопават двете тръби при гара Кочериново. След като влезе в лявата тръба на тунела и се запозна на място как върви пробиването, Терзиева даде кратък брифинг.

„Разкопките вървят по график, който ще бъде спазен. Не е открито нещо изключително, което да забави хода на строителните работи”, каза още Терзиева.

Тя коментира и хода на възстановителните работи след потопа във Варна. Тя каза, че след като се установи точният размер на щетите, ще се мисли как и от какъв фонд ще бъдат компенсирани.

Пускат ЛОТ4 на магистрала Струма през октомври
netinfo