Подкрепата за малкия и среден бизнес е решение за борба с изтичането на кадри
Подкрепата за малкия и среден бизнес е решение за борба с изтичането на кадри / снимка: БГНЕС
Подкрепата за малкия и среден бизнес е решение за борба с изтичането на кадри
68644
Подкрепата за малкия и среден бизнес е решение за борба с изтичането на кадри
  • Подкрепата за малкия и среден бизнес е решение за борба с изтичането на кадри

Подкрепа на местните малки и средни предприятия е едно от решенията за борба с изтичането на работна ръка от България, заяви президентът на Европейския икономически и социален комитет Анри Малос, който е на шестдневно посещение у нас по повод годишнината от създаването на Икономическия и социален съвет.

Анри Малос изрази загриженост относно политическата ситуация у нас и посочи, че нарастващият екстремизъм може да доведе до отлив на инвеститори в страната. Нужни са стабилност и мерки за борба с корупцията, заяви още Малос, и допълни, че тези проблеми ще бъдат обсъдени по време на предстоящите му срещи с председателя на Народното събрание, премиера и президента.

Коалиция между основните демократични сили би стабилизирало политическата обстановка в България. Това мнение изрази Анри Малос като гражданин, който следи ситуацията у нас. Според него обстановката в момента не води до оптимизъм у младите хора, че могат да живеят и работят нормално в страната.

Той се е срещнал с млади предприемачи, които са му казали, че са притеснени заради нарастващия екстремизъм. Те дори са му споделили, че ако тази тенденция продължи, не са сигурни дали ще останат у нас, или не.

Президентът на Европейския икономически и социален комитет допълни, че България трябва да използва максимално европейските средства за увеличаване на младежката заетост и създаване на нови фирми. Колкото до заявката на британския премиер за ограничаване на достъпа на мигранти до социалната система на Великобритания, Малос заяви, че няма причина да се търси риск от българските и румънските имигранти, и че ако се започне такава игра, няма да има Европейски съюз.