Плевнелиев отправи критики към бюджета за отбрана през 2014-а
Плевнелиев отправи критики към бюджета за отбрана през 2014-а / netinfo
Плевнелиев отправи критики към бюджета за отбрана през 2014-а
68036
Плевнелиев отправи критики към бюджета за отбрана през 2014-а
  • Плевнелиев отправи критики към бюджета за отбрана през 2014-а

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснението си от това, че 75 на сто от парите в бюджета за отбрана догодина се отидат за заплати, а само около 4 на сто за надграждане на способностите и капиталови инвестиции. Той изрази надежда да се направи промяна в това отношение.

Държавният глава наблюдава наблюдава тактическото учение за национално сертифициране „Мирен страж 2013" на полигон Ново село и даде висока оценка на учението. „Нека цялата нация да знае, че нашите военни си вършат добре работата, способностите се надграждат. Видяхме как заедно с американски войници и пред представители на различни държави бе доменстрирано едно много задоволително ниво на способности", каза президентът.

Винаги има какво да се подобри, каза държавният глава и бе категоричен, че трябва да продължи инвестирането в способностите на българската армия. Именно в този контекст Плевнелиев каза, че е притеснен, че в бюджета за сектора догодина 75 на сто от средствата ще отидат за заплати, а само 4 на сто за надграждане на способностите и инвестиции. Надяваме се това да се промени, сподели президентът.