Опозицията иска изслушване на премиера за мерките заради световната криза
Опозицията иска изслушване на премиера за мерките заради световната криза / Sofia Photo Agency

България е в състояние да се справи с предизвикателствата на световната финансова криза, увери председателят на комисията по бюджет и финанси в НС Румен Овчаров от левицата. Изказването му от парламентарната трибуна бе провокирано от опозицията, която настоя за спешни мерки от страна на правителството по въпроса.

От парламентарната трибуна БНД, ОДС и ДСБ поискаха изслушване на премиера за мерките, които ще предприеме правителството за недопускане световната финансова криза да засегне и България.

Лидия Шулева настоя за формиране на антикризисен щаб у нас. Мартин Димитров призова управляващите да не харчат излишъка, а той да отиде в Сребърния фонд. Пенсионерите да станат най-богатите хора в България ли искате, попита пък Румен Овчаров. Говорите сякаш България е във война. Разбирам, че много ви се иска да се случи това, но няма как да стане, добави той.

28 млрд. лв. е валутният резерв на страната ни. В случай на криза може да се гарантира финансова стабилност, категоричен беше Овчаров. Не дърпайте дявола за опашката, България е вече друга, добави той.

Това е гласът на безотговорността, коментира пък лидерът на ДСБ Иван Костов.