Няма основание за стачки в железниците, смята Московски
Няма основание за стачки в железниците, смята Московски / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Няма основание за стачки в железниците, смята Московски
44982
Няма основание за стачки в железниците, смята Московски
  • Няма основание за стачки в железниците, смята Московски

Министърът на транспорта Ивайло Московски определи като несериозни заявките от страна на синдикатите за подготовка на стачка в железниците. Не е вярно, че ще има толкова големи съкращения за толкова кратък период от време, заяви министър Московски по повод слуховете за освобождаването на 2000 души от БДЖ. Диалогът със синдикатите продължава и не трябва да има притеснения в тази посока, допълни Московски.

„Такава цифра от 2000 човека за първи път чувам. Такова нещо не се коментира", каза министърът. Той допълни, че се следва нормалната процедура за оптимизация. „Изваждат се няколко от дейностите, които се аутсорсват от железниците. Не става въпрос, че тези хора ще останат без работа, а ще се прехвърлят в аутсорсваните дейности", каза Московски.

Министърът обясни, че железниците са декапитализирани с 800 млн. лв. и ако губещите дейности не се извадят, няма как дружеството да се „изправи на крака". По думите на Московски в случая се следват логични стъпки, така че той не вижда необходимост да се коментират стачки. „Няма основание за такова нещо", категоричен е транспортният министър.

Той увери, че всички българи, които са на почивка в Анталия чрез туроператора „Алма тур", ще бъдат прибрани у нас.

Няма основание за стачки в железниците смята Московски
netinfo