Мърдок намалява цената на таблоида Сън
Мърдок намалява цената на таблоида Сън / netinfo

Нюз корп. (News Corp.) на Рупърт Мърдок от днес намалява цената на таблоида си в. "Сън", с над една трета в Югоизточна Англия, предаде Ройтерс.

Продажната цена на най-добре продавания британски ежедневник ще бъде намалена с 15 до 20 пенса в Лондон и Югоизточна Англия, съобщи говорител на "Сън", като отказа подробен коментар.

Този ход е предприет само седмици след като Мърдок заяви, че няма да започва ценова война, в която да бъде въвлечен "Уолстрийт джърнъл", след придобиването на Дау Джоунс (Daw Jones & Co Inc.) за 5,6 млрд. долара.

Не стана ясно дали стратегията за намаляване на цените на британският клон на Нюз корп. - Нюз интернешънъл (News International), който издава "Сън", "Нюз ъф дъ уърлд" и широкоформатни издания като "Таймс", ще бъде само временна.

Нюз интернешънъл, която издава безплатния лондонски вестник "Лодонпейпър", повишава цената на "Таймс" от 65 на 70 пенса.

Понижаването на цената на "Сън" ще бъде внимателно наблюдавано от индустрията заради проблемите с тиражите, пред които се изправят много вестници на фона на многобройните безплатни издания и нови интернет и мултимедийни услуги, които предоставят на читателите по-широки източници за новини и забавления.