Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли
Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли / снимка: БГНЕС
Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли
76592
Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли
  • Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква заместник й Бранимир Ботев да се оттегли от поста си. Това заяви тя в Пловдив.

Ангелкова обясни, че Ботев е бил назначен за нейн заместник по изричното настояване на Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Ангелкова бе в Пловдив за откриването на ежегодната Международна среща на туроператорите.

Представители на 90 туроператорски фирми от 16 държави по целия свят ще пристигнат в града за събитието. Във форума ще участват и над 120 представители на бизнеса от града и региона.

Очакват се представители от Англия, Египет, Индия, Русия, Мароко, Грузия, Италия, Черна гора, Дания, Унгария както и от съседните ни Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция. Отделно от Китай ще пристигне 18-членна делегация с представители, както на бизнеса, така и на местните администрации.

Бранимир Ботев бе определен през юли 2013 г. за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор "Туризъм" след консултации с бранша. Той запази поста си и в служебния кабинет на Георги Близнашки. На 20 ноември тази година Бойко Борисов го назначи за заместник-министър на туризма. Назначаването му обаче предизвика протестна декларация на редица туроператорски организации.