Миков: Актуализация на бюджета е ненужна
Миков: Актуализация на бюджета е ненужна / снимка: БГНЕС

Решението на ПГ на Коалиция за България и Изпълнителното бюро на БСП е да не се подкрепи актуализацията на бюджета. Това е казал пред журналисти председателят на БСП и председател на Народното събрание Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията.

Според него такава актуализация е ненужна, мотивите за нея са противоречиви и няма достатъчно факти и доказателства, които да налагат такива действия. Председателят на социалистите е добавил, че ще бъде подкрепен само проектът за промени в бюджета на НЗОК. Той е добавил, че присъствието на депутатите от КБ в залата ще бъде решено на заседание на парламентарната група. На въпрос дали е сериозно опасението ДПС да не върне мандата за съставяне на правителство, Миков е бил категоричен, че всякакви опасения се подхранват от факти. "Надявам се, че споразуменията ще бъдат спазени", е добавил новият лидер на БСП.

Попитан дали могат да се очакват резки промени в органите на партията, Миков е коментирал, че за промени може да се говори, едва когато се проведат разговори с хората, които искат БСП да бъде най-силната партия в България.