2016 година вещае много забавления. Не за друго, а защото през нея се очаква да бъдат открити едни от най-грандиозните обекти и проекти в света.

Гадатели и екстрасенси вещаят: Какво очаква света през 2016-а?

Едно от най-чаканите събития е FIFA Музеят на футбола, който отваря в Цюрих, в него има спортни площадки, библиотека и център за изследване на футбола.

В екзотичния Дубай ще бъде открит пък - Dubai park and resorts - най-големият увесилителен парк в света с три парка, от които един изцяло воден.

След основен ремонт ще отвори врати и най-големият и стар арт Музей в Европа - Музеят в Сан Франциско, той е от 1935 година, но сега е реновиран и много по-голям.

През юли в САЩ пък ще бъде открита най-голямата дървена постройка в света, която е изградена в Кентъки - Ноевият ковчег. Той е изработен в реални размери. В него има реално селище от 1 век и увеселителен парк и Вавилонска кула.

Ръсел Кроу е на път да построи Ноевия ковчег

Отваря врати и Дисниленд в Шанхай - огромен, див и непредсказуем, на него има и остров за пирати, специално място за феновете на съкровищата, в парка има и хотел, за да е денонощна насладата.

Един от най-големите бизнес и хотелски центрове в света отваря врати тази година в Сидни - наречен е Darling habour live.

Хотел, забавления, мол - всичко на едно място пък ще има в Доха фестивал сити.