Има проявен инвеститорски интерес за АЕЦ Белене
Има проявен инвеститорски интерес за АЕЦ Белене / БГНЕС, архив
Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
88490
Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
  • Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
  • Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"

Има интерес от инвеститор за приватизацията на проекта за строителство на АЕЦ "Белене". Това потвърди в кулоарите на парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя обаче отказа да даде повече информация за инвеститора и от коя страна е проявеният интерес.

Борисов в Иран: Важно е парите от санкцията, наложена ни за АЕЦ „Белене", да бъдат спасени

"Когато се тръгне към приватизация, ще видим кой е инвеститорът. Който има интерес, той ще дойде и ще заяви такъв. Нека кажем така - има проявен интерес в тази посока, но предстои да се развие тази тема и какво точно ще се предложи, за какъв интерес става въпрос и т.н", заяви ресорният министър.

Бивш енергиен министър посочи "най-удачния вариант" по казуса с АЕЦ "Белене"

"Националната електрическа компания (НЕК) е отправила искане до Атомстройекспорт, разговаряла съм и с колегите от "Росатом" по този въпрос, че бихме желали да видим това оборудване. Нали не си представяте, че това е оборудване, което е построено и стои в една стая или в едно хале. Искаме и до 18-и ще ни бъде предоставен пълен списък от тяхна страна с произведеното оборудване и вече НЕК с експерти ще отидат на място и ще искаме да видим какво има там. Това, което Арбитражът е признал в своето решение, което е на база на експертизи и документи, е, че единият реактор е изграден изцяло, а другият е на близо 90%", допълни министър Петкова.