/ БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров препоръча на кабинета незабавно да промени договора с "Юлен" АД, касаещ Националния парк "Пирин", дори в частта за определянето на концесионното възнаграждение. Това съобщиха от прокуратурата.

Това е само една от препоръките, които Цацаров изпраща, след като в края на февруари от партията "Зелените" сезираха прокуратурата с твърдения за извършени престъпления по повод на договора.

Прокуратурата проверява концесия в парк "Пирин"

Прокуратурата е отделила материали, които допълнително ще бъдат проверявани, за да се установи дали има неправомерно изразходвани пари от бюджета по договори между федерацията по ски и Министерството на младежта и спорта, се посочва в съобщението.

Според Цацаров кабинетът трябва да предприеме незабавни действия за осигуряване на пълно съответствие на ползваната от концесионера площ с тази по концесионния договор.

През януари: Шествия "за" и "против" лифта в Банско посрещнаха евроелита (ВИДЕО/СНИМКИ)

Върховната касационна прокуратура все още проверява и прокурорските постановления за отказ от образуване на досъдебно производство по сигнали за допуснати нарушения и неизпълнение на концесионния договор между Министерския съвет и "Юлен" АД.