До 1,20лв за кубик вода в Пловдив догодина
До 1,20лв за кубик вода в Пловдив догодина / netinfo

15 процента e таванът на увеличението на водата в Пловдив и областта до края на следващата година. Това призна заместник-управителят на дружеството Петър Бояджиев в отговор на въпрос за отражението на инвестиционния заем от 11 млн. евро, който се очаква да бъде отпуснат от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Това означава, че от 1,03 лв. от 1 декември тази година водата може да поскъпне до 1, 20 лв. с ДДС в края на 2008-ма. Бояджиев призна, че 15-процентното годишно увеличение е залегнало в проектодоговора с банката за заема за ремонт на ВиК-мрежата. То ще бъде фиксирано и в бизнес плана на дружеството, който трябва да бъде приет от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране/ДКЕВР/. Бояджиев обаче подчерта, че в следващите 6 месеца ВиК няма да предлага увеличение на водата. Той се застрахова, че крайната дума за определяне на цените има ДКЕВР.

Петима абонати на ВиК ще получат цветни телевизори за Коледа, след като имената им бяха изтеглени от журналисти на празничната томбола за редовните платци. В нея участваха 56 000 абонати, които нямат задължения и си плащат в срок сметките. Това са едва половината от всички близо 140 000 клиенти на ВиК в областта.